Olika typer av betting

Traditionellt sett så är det sportsbetting som har varit det enda man har kunnat satsa på. Inte minst gäller detta fotboll och trav. Men faktum är att det numera finns en hel rad olika saker man kan satsa pengar på, vilket förstås är extra kul för den som gärna håller på med vadslagning, men som inte gillar sport.

Ett spel som faktiskt innehåller betting, men som man kanske inte tänker som ett bettingspel är att spela på enarmade banditer. Du bettar här på att du kommer få en rad fylld med symboler som ger vinst och du kan själv justera vilja rader du tror ger vinst. Du kan läsa mer om slots på svenskaspelautomater.se.

Sportsbetting

Sportsbetting är förstås det absolut vanligaste inom betting fortfarande. Det är också det som flest människor känner till att man kan satsa pengar på. Men en sak skiljer sig i alla fall jämfört med förr, nämligen utbudet av sporter som man kan satsa på. Idag kan man satsa på hur många alternativ som helst, både när det gäller olika sporter och idrotter och olika satsningar. Man kan spela på alla möjliga typer av idrotter nu för tiden, till och med bowling och biljard. Dessutom kan man spela på nästintill alla detaljer under spelets gång, som vilken spelare som får nästa passning, vem som blir utvisad nästa gång, hur många mål en viss spelare gör, vilka matcher som blir mest vinstrika under säsongen, vilken målvakt som räddar de flesta straffarna, vilken häst som kommer att galoppera och så vidare. När det gäller sportsbetting så har man en fördel ifall man är insatt i den sport som man satsar pengar i, men det finns också möjlighet att betta utan att själv sätta ihop en tipskupong, på så sätt att man låter datorn plocka ut vad man ska satsa på. Det innebär att man kan spela på sportsbetting till och med om man inte har några sportkunskaper själv.

Annan betting

För några år sedan, i samband med att onlinebetting introducerades, så började spelbolagen att erbjuda även annan typ av betting för att locka nya kunder som inte var sportintresserade. Man lanserade därför betting på till exempel musik, tv-program, politik, väder, kändisar och mycket annat. Därför kan man numera också satsa pengar på vem som kommer att vinna Melodifestivalen, om det kommer att snöa på julafton eller om Sverigedemokraterna hamnar i Riksdagen nästa val.

Nummerbetting

Det finns faktiskt ett ytterligare område som man kan satsa pengar på och det är på nummer. Spel som Roulette, Lotto, Craps och Keno är faktiskt också betting, även fast det inte alls hör till det som man traditionellt sett förknippar med betting.