Undvika spelberoende

I och med att spel på nätet har blivit så hett de senaste åren så har riskerna för att drabbas av spelberoende markant ökat. Onlinespel innebär att spelandet är mycket mer tillgängligt än tidigare, vilket gör att det är lätt att dras med av spänningen. Man behöver inte längre gå hemifrån för att spela. Inte klä upp sig, åka till närmsta spelplats eller bekymra sig om ifall det är öppet eller inte. Internetcasinona och spelsajterna är alltid öppna och redo för den som vill spela. Ett spel som är enkelt att snabbt spendera en hel del pengar på är slots, som du kan läsa mer om på svenskaspelautomater.se.

Ligger man då i riskzonen för att kunna drabbas av spelberoende är det förstås bra att tänka efter före. För det finns faktiskt några saker man kan göra för att minska risken för spelberoende:

  • Skapa en budget för spelandet ? och se till att aldrig överskrida den. När man skapar budgeten ska man utgå från sin privatekonomi och ta reda på hur stort utrymme som finns kvar för spelandet när hyra och andra viktiga räkningar är betalade.

 

  • Använd inställningarna hos bettingsajten för att skapa en maxgräns för hur mycket pengar man får spela för per vecka.

 

  • Undvik att spela när man är trött, arg, ledsen eller påverkad av alkohol. Sådana stämningslägen kan göra att man tappar omdömet, fattar felaktiga beslut eller satsar mer pengar än man har råd till.

 

  • Aldrig spela med kreditkort så att man inte har koll på hur mycket man har spelat för.

 

  • Aldrig spela för lånade pengar eller sätta sig själv i skuld på grund av spelandet. Det leder bara till problem längre fram.

 

  • Sluta spela i tid. Att man kan spela tillbaka pengar man har förlorat eller vinna de pengar man är skyldig är en myt som inte fungerar i verkligheten.

 

  • Undvika de spel där man inte har koll på reglerna. Spela hellre de spel där man känner sig säker på reglerna och tror sig ha chans att vinna. Bättre att använda sig av betting bonus och liknande för att spela spel som man vill testa eller lära sig ? då behöver man inte riskera sina egna pengar förrän man har blivit varm i kläderna.