Historian om betting

Betting handlar om vadslagning. Man kan till exempel slå vad om vem/vilka som kommer vinna en match eller vilken häst som vinner loppet etc. Man kan slå vad om pengar, mat, dryck eller andra ting. Antingen något man behöver eller bara för nöjets skull. Idag finns det betting i alla möjliga former. Du kan betta live (under tiden matchen/loppet/cupen etc. pågår), på nätet m.m. Hur oddsen ser ut för en viss match kan skilja sig lite mellan olika bettingsajter och du kan då hos vissa spelbolag göra större vinster på samma match. Om du vill hitta bra information om de olika sajter som finns att spela på så kan du besöka http://www.casinovinnaren.com för att läsa mer om dessa.

Betting har funnits lika länge så människan funnits då man alltid bettat, alltså slagit vad, om olika grejer för att bevisa att man har rätt. Det är ett smart sätt eftersom att du kan vinna på det väldigt lätt om du vet att du verkligen har rätt.

Bevis för att människan ska ha bettat tidigt har hittats redan från antiken i både Grekland och Rom. Dock skiljde det sig väldigt mycket i vilka arrangemang de bettade i. I Grekland engagerade man sig i sportsbetting, speciellt hästkapplöpning. Det var främst män som samlades runt banan för att betta på olika hästar. I Rom gick det däremot inte hem med sporter som hästkapplöpning och diskuskastning. Här bettade man om något brutalare och mer spännande som vilken gladiator som skulle överleva den uppgjorda striden. Det var framförallt slavar, tjuvar och mördare (män) som satsade allt för att bli gladiatiorer och få vara med i de mest brutala striderna.

Dessa bettingvarianter är idag förfäder till de bettingvarianter vi har idag, som till exempel boxning, brottning, galopp och trav. Idrottsspelen var även anledningen till att olympiska spelen startades.

Än idag spelar folk på betting. Mer än förr till och med. Speciellt när det gäller sporterna trav, fotboll och hockey men självklart även andra sporter också.