Bet365 trav

Spel på trav har kommit att bli en av nutidens populäraste sort av vadslagning och spel om pengar, och intresset har sedan 2014 ökat och ökat. ATG (AB Trav och Galopp) som är det ledande spelbolaget för trav omsatte under år 2014 hela 12,2 miljarder kronor. Det finns ett stort intresse hos många svenskar att spela på trav, köpa en andel i en tävlande häst eller helt enkelt bli kusk själv. Många spelsajter och spelbolag har numera blivit en del av travvärlden och Bet365 är en av dem.

Vad är Trav

Trav är en av hästens tre sätt att gå eller springa på. Det är denna teknik som en häst måsta följa i ett travlopp för att undvika diskvalificering och annat. När en häst travar lyfter den sina diagonala fötter samtidigt i vad som blir tvåtakt. Beroende på hastighet har trav delats in i olika samlingar, varav en av dessa kallas för oren trav, vilket då är när hästens ben hamnar i otakt och tar ojämna steg. Det är vanligt att oren trav uppstår vid tävlingar då hästen pressas till att maximera tempot, som ofta slutar på en nivå över sin travförmåga.

I dagens travsport kör man med en sulky, vilket är en vagn med två hjul som bär kusken tätt bakom sin häst. En travbana är oftast oval där ett varv innebär en sträcka på 1000 meter. Underlaget utgörs vanligtvis av fint grus för att göra det så bekvämt som möjligt för travande hästar, som ibland har skor och ibland inte. På somliga travbanor finns även ett mindre spår invändigt som kallas Open Stretch och som finns till för att ekipaget som under loppet hamnar efter ledande häst, under upploppet, får chansen att ta sig förbi på insidan.

Trav i Sverige

I Sverige är det vanligast att spela på de regelbundna spel som kallas för V75, V64, V65, V5 och V4. V75 är de lopp som omsätter mest pengar och sker endast under lördagar. Här gäller det att tippa rätt på totalt sju lopp, där 5, 6 eller 7 stycken rätt i varje lopp ger vinst. På vardagar och söndagar kan du spela på V65. Här spelar du på totalt sex lopp där 5 och 6 stycken rätt i varje lopp ger vinst. V64 går av stapeln fem dagar i veckan. V5 kan du spela varje tävlingsdag utom V65 och V4. V4 är ett lunchspel varje vardag, med undantag vid helgdagar och högtider. Det finns även spel för speciella lopp som exempelvis Dagens Dubbel eller V3 som inträffar oregelbundet.

Spela på Trav

På bet365 kan du spela på travlopp som avgörs i Sverige såväl som i andra länder. Det är inte lika vanligt att spela på de regelbundna veckoloppen som V75 på spelsajter som Bet365 eftersom att ATG uteslutande fokuserar på spel som dessa och därmed är ledande inom denna sorts spel och vadslagning. Däremot kan det vara bra att veta om att det finns alternativ till ATG och att oddsen på dessa i många fall kan variera från de på ATG. På många spelsajter finns professionella experter som sätter oddsen för spel, vilket gör att de inte alltid liknar de på ATG, som sätts beroende av vad folk spelar på mest.