Betfair

Med vadslagning och betting följer en spänning och kick som är svår att nå på andra sätt. Med Internet och teknologins stora framsteg har det blivit allt vanligare med spel och vadslagning via spelsajter så som Betfair. Detta är en industri som omsätter många miljarder och som ständigt växer. Numera spelar man inte bara på sport utan på många andra stora event så som musikevenemang eller riksdagsval.

Om Betfair

Betfair eller Betfair Group plc, är världens största vadslagningssajt på internet. Företaget grundades år 2000 av Andrew Black och Edward Wray och har sedan dess växt till att bli vad det är idag. Betfair har sitt huvudkontor i Hammersmith, London UK. Idag beräknas Betfair ha omkring fyra miljoner registrerade användare varav drygt en miljon är aktiva användare. Företaget har drygt 1800 anställda och omsätter över 393 miljoner pund årligen (enligt 2014 års beräkningar). På Betfair kan du spela på i princip vad du önskar. Här finns ett utbud som erbjuder allt inom sportens värld, poker, bingo eller casino. Betfair har oddsen för de allra populäraste spelen inom önskad sport med möjlighet att spela på såväl fasta odds som live direkt under pågående match eller event. Oddsen sätts genom Betfairs egna spelbörs som du kan följa direkt via hemsidan. Vill du kunna spela i mobilen så rekommenderas du att ladda ner deras egen applikation via App Store eller Android Market.

Odds på Betfair

Vill du börja spela på Betfair kan det vara bra att veta lite om odds först, vad det betyder och hur det fungerar. Odds är ett ord som du hör ganska ofta i Sverige, speciellt om du är intresserad av spel och sport. Har man aldrig fått en definition är det dock inte lätt att veta vad odds egentligen är för något. I enklaste mening kan man säga att odds är "proportionen mellan en insats och en vinst". Viktigt att veta är också att odds inte bara används inom spel och vadslagning utan också generellt sett i statistikräkning, för att tala om vad chansen eller risken för att en speciell händelse inträffar.

Man brukar dela in odds i tre olika sorter. Europeiska odds, eller decimalodds, visar ett tal som anger hur mycket du får tillbaka per satsad enhet. 1.5 betyder att du får 1.5 tillbaka per satsad enhet om du vinner, till exempel ger 100 kronor i insats 1.5 * 100 = 150 kronor tillbaka. Brittiska odds, kanske mer känt som traditionella odds, visar din eventuella vinstutdelning som ett bråktal. Oddsen kan visa 4/1 vilket då innebär att du får fyra kronor per satsad krona tillbaka i vinst. Amerikanska odds visar helt enkelt hur mycket du vinner per satsad hundring. Ett plus- eller minustecken framför ett tal visar din eventuella vinst, till exempel +200 betyder att du vinner 200 kronor om du satsar 100, du får alltså totalt 300 kronor tillbaka.

Registrering på Betfair

Har du ett intresse för att börja spela online så kan Betfair vara ett lämpligt alternativ för dig. Genom att registrera dig som medlem på Betfair.com får du bland annat upp till 100 pund att spela gratis för som bonus. Utöver ett extremt stort utbud av spelmöjligheter i alla dess kategorier har Betfair en aktiv support om du har frågor eller funderingar samt en mycket säker plattform i och med ett samarbete med bland annat Norton Security.