Stryktipset

Att satsa pengar på sport är väldigt vanligt och något som man har gjort i Sverige i många år. Förr i tiden var fotboll och hästar det man huvudsakligen kunde spela på. Många av dem som spelade på fotboll kunde oftast inget om lagen eller spelarna, utan litade helt enkelt på att ha turen med sig. Idag finns det en hel uppsjö av olika sorters sporter som man kan satsa pengar på, men för en del utav sporterna är det dock en fördel att kunna så mycket som möjligt inom den sporten man väljer att lägga sina odds på. Man kan även satsa pengar på flera olika sporter i ett och samma spel.

Stryktipset har funnits i Sverige sedan tidigt 1930-tal, och är än idag omåttligt populärt hos många. Här ska man förutse hur resultatet blir i bestämda svenska och engelska fotbollsmatcher plus landslagsmatcher.

Om Stryktipset

Redan år 1934 kunde man för allra första gången prova att spela på Stryktipset. Man skulle på den tiden stryka de matcher som man inte trodde på, där av namnet Stryktipset. Svenska spel väljer varje vecka ut 13 matcher som man ska kryssa i vilka lag man tror sig vinna eller om det blir lika. Det är främst matcher från Svenska och Engelska ligor som väljs ut.

Stryktipset går ut på att man helt enkelt ska kryssa i 1, om man tror att hemmalaget vinner, 2 om man tror att bortalaget vinner och X om man tror att matchen slutar oavgjort. Varje rad kostar 1 krona och man kan kombinera det med Joker. Högsta vinsten kallas för dubbelvinsten.

I början kallades den för tolvan, eftersom det endast fanns 12 matcher att tippa på. Sent 60-tal ändrade man det till 13 matcher istället. På 13 tippade matcher gäller det att ha så många rätt som möjligt. Har man 10 rätt eller mer vinner man. Hur mycket man vinner beror på hur mycket oddset är för varje match. Är vinsten mindre än 10 kronor så betalas den inte ut och det är inte alls ovanligt när det gäller 10 rätt. Istället läggs dessa pengar på till nästa veckas pott, som då ökar.

Svenska spel

I Sverige har vi monopol på spel, vilket innebär att det inte får finnas någon privat aktör i Sverige som bedriver spel med pengar. Svenska spel är ett statligt bolag, som reglerar hela den svenska spelmarknaden. Lotteriinspektionen är den instans som kontrollerar att allt spel går rätt till.

På Svenska spel kan man spela på Stryktipset, Europatipset, Måltipset, Oddset, Powerplay, Bomben, Matchen, Bingo, Lotto, Keno, Eurojackpot, Triss och Poker. Vill man spela på nummer, väljer man Lotto, Keno, Eurojackpot eller Bingo. Är det fotboll man är intresserad av ska man spela Stryktipset, Europatipset eller Måltipset. Oddset är en annan variant av spel där man spelar på olika sporter och även på evenemang. Man kan till exempel spela om vem som gör första målet, vem som får lägst poäng i Eurovision song contest, vilka som leder i halvtid och mycket mer. Powerplay är för dem som gillar ishockey.

Spel online

Vill man även prova på andra spel, sådana som man inte finner på Svenska spel, då finns det många tillförlitliga spelbolag på nätet. Naturligtvis är det inte bolag som finns i Sverige, men många av dessa är svenskägda, men registrerade utomlands och innehar till exempel en spellicens från Malta. När man väljer att registrera sig på något spelbolag på nätet ska man alltid kontrollera att de är seriösa, säkra och har spellicens. Leta gärna upp recensioner om spelbolaget på nätet för att se vad andra tycker om det.